Haal senioren uit hun isolement via de telefoon

In deze bijzondere tijd zijn er veel ouderen die nauwelijks contact hebben met anderen. Een luisterend oor, een korte babbel kan dan wonderen doen! En misschien is er ook wel extra ondersteuning (boodschappen, maaltijd …) nodig voor deze senioren.

Op zoek naar ‘contactvrijwilligers’

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis, werden vanuit het Sociaal Huis twee belacties opgezet om deze mensen te bereiken en te peilen naar hun noden. Dit willen we nu graag herhalen met onze WELZIJNsLIJN.

Daarom zijn we op zoek naar ‘contactvrijwilligers’ die wekelijks een aantal senioren willen opbellen om een babbeltje te doen en te kijken of zij hulp nodig hebben. Indien er hulp nodig is, meldt de vrijwilliger dit aan het Sociaal Huis. Zij volgen dit verder op.

Wat wordt er verwacht?

  • We vragen je om op voorhand aan te geven hoeveel personen je zou willen opbellen. We willen immers niet dat het een opdracht voor je wordt waarvoor je andere dingen moet laten vallen;
  • je kan je inleven in de situatie van de personen die je opbelt en je biedt een luisterend oor aan;
  • je bent in staat om dringende noden te detecteren en je geeft deze door aan één van onze sociaal assistenten van Merksplas Helpt;
  • het is de bedoeling om de mensen wekelijks een keertje op te bellen tussen 15 december 2020 en 15 januari 2021;
  • je gaat vertrouwelijk om met de informatie die je krijgt en je respecteert de privacy van de mensen die je opbelt;
  • je doet het vrijwillig.

Wil je helpen?

  • Geef dan je gegevens door via merksplashelpt@merksplas.be;
  • er zijn telefoontoestellen op de gemeente beschikbaar om te bellen als je dat wenst.

‘Merksplas Helpt’ vrijwilliger worden?

Zie je het niet zitten om mensen persoonlijk op te bellen? Maar wil je wel mensen helpen met het doen van boodschappen, naar de post gaan, naar de apotheek gaan of met andere dingen?

Kijk dan op de website van ‘Merksplas Helpt’ en registreer je als vrijwilliger of neem contact op met het Sociaal Huis via sociaalhuis@merksplas.be of via 014 63 94 80.

Geef een reactie