Wil je samen met je partner gevaccineerd worden?

We begrijpen dat het voor ouderen of minder mobiele personen niet evident is om je meerdere keren naar het vaccinatiecentrum te verplaatsen. Daarom biedt ELZ Kempenland nu een oplossing aan voor senioren die samenwonen.

Je moet dan wel allebei een uitnodiging gekregen hebben

Wil je samen met je partner naar het vaccinatiecentrum voor je prik? Dat kan enkel wanneer je beiden al een uitnodiging voor je vaccinatie in de bus kreeg. Enkel dan kan het callcenter van ELZ Kempenland jullie afspraak samen plannen.

Durf hulp vragen!

Komt je vaccinatiemoment dichterbij en kreeg je partner toch nog geen uitnodiging in de bus? Probeer dan toch aanwezig te zijn op je afspraak. Vraag hulp aan je kinderen, kleinkinderen, buren, kennissen… om je naar het vaccinatiecentrum te brengen als het je niet meer zelf lukt.

Je kan ook beroep doen op de Minder Mobielen Centrale van de gemeente. Via sociaalhuis@merksplas.be of 014 63 94 80 kan je een rit aanvragen die je heen en terug maximum 10 euro kost. Vraag je rit aan voordat je je afspraak bevestigd. Zo kan je je rit en vaccinatiemoment op elkaar afstemmen.

Heb je andere vragen?

Heb je nog andere vragen over je vaccinatie of de uitnodiging? Lees dan eerst de lijst met veelgestelde vragen na op www.elzkempenland.be/veelgestelde-vragen voordat je het callcenter belt. Zo vermijd je dat je in een lange wachtrij terecht komt én beperk je overbelasting van de telefoonlijnen.  

Voor welke vragen kan ik het callcenter bellen?

Het callcenter van ELZ Kempenland is zowel per mail: helpdesk@vaccinatiekempenland.be, als telefonisch 014 39 56 56 te bereiken. Je kan er terecht:

  • voor het bevestigen, wijzigen of annuleren van je afspraak;
  • voor mobiliteitsadvies (route en vervoer naar het vaccinatiecentrum van Weelde).

  Heb je medische vragen? Contacteer dan je huisarts.

Geef een reactie