Merksplas verdeelt zaterdag mondmaskers aan bus- en treinpassagiers

foto: communicatiedienst Merksplas

Maandag rijden de bussen en treinen weer normaal. Dan moet je als passagier wel een mondmasker dragen. Heb je er nog geen? Als je kan aantonen dat je het openbaar vervoer gebruikt, kan je er zaterdag eentje komen ophalen in GC De Marc/kt. De andere inwoners van Merksplas zullen binnenkort een mondmasker thuisbezorgd krijgen.

De gemeente Merksplas heeft een voorraad van enkele honderden maskers gekregen en verdeelt die. Ze werden gemaakt in de Gevangenis van Merksplas.

Een mondmasker ophalen?

Daarvoor kan je terecht in De Marc/kt op zaterdagochtend 2 mei tussen 10 en 12 uur.

  • Breng je trein- of busabonnement mee. Dat geeft je recht op een mondmasker. Koop je gewoon tickets? Zeg dat even, dan geloven we je op erewoord.
  • Volg er de instructies.
  • Geraak je er niet of heb je om een andere reden dringend een mondmasker nodig? Stuur dan een mail naar info@merksplas.be.

Merksplas verdeelt er nog meer

Burgemeester Frank Wilrycx: “Heel wat bedrijven starten maandag weer op. Vele werknemers nemen daarvoor de bus of de trein. Het gemeentebestuur besliste om met de schenking van mondmaskers uit de gevangenis de eerste nood te lenigen. De voorbije weken bezorgden we er ook al aan verschillende mensen uit de zorgsector: kinesisten, artsen, tandartsen … Binnenkort verdelen we er ook aan iedere bewoner.”

Samen met de Gevangenis

Directeur van de gevangenis Serge Rooman: “We hebben in de gevangenis een naaiatelier, waarin 10 gedetineerden voltijds werken. Per dag kunnen ze nu zo’n 2- à 300 mondmaskers produceren. Vanaf volgende week zullen ze ook voor de andere gevangenen mondmaskers maken. Daarmee moet het mogelijk worden om opnieuw activiteiten te organiseren; nu leven ze al een hele tijd in bubbels.”

“Met de gemeente hebben we een goede relatie: bij de opstart van de productielijn voor de mondmaskers leverde de gemeente strijkijzers en -planken. Door de oproep op de gemeentelijke Facebookpagina vonden we ook een overlockmachine. De gemeente hielp ons ook met de afvalophaling die door de coronacrisis plots niet langer gegarandeerd werd. En de gevangenen voelen zich ook nog verbonden met de maatschappij: aan onze hekken vind je als voorbijganger de Wall of Respect, een reeks kunstwerken die onze gedetineerden maakten als dank voor alle mensen in de zorg.”

Hoe moet je met je mondmasker omgaan?

Bekijk het in enkele clipjes op onze website.

Neem je maandag bus of trein?

Lees:

Geef een reactie