Gemeente start met bedeling mondmaskers

bedeling

foto: Gemeente Merksplas

Vanaf vandaag kan je mondmaskers voor je gezin in je brievenbus vinden.

Soms verplicht, vaak aangeraden

Vanaf 4 mei moet je een mondmasker dragen op het openbaar vervoer (vanaf 12 jaar), op school (vanaf het secundair onderwijs) of op drukke plaatsen waar je onvoldoende afstand kan houden.

De beste manier om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan is om regelmatig je handen te wassen en afstand houden van andere mensen. De aanbeveling om een mondmasker te dragen is daarop een aanvulling .

Mondmaskers voor een goed doel

Eerder bezorgden we al mondmaskers (die de gevangenis schonk) aan inwoners die het openbaar vervoer gebruiken. De mondmaskers die we nu bedelen, kochten we aan bij de Stichting Brandwonden. Die helpt slachtoffers van brandwonden en hun familie om hun plaats in de maatschappij terug in te nemen. Dat doen ze vooral met financiële ondersteuning. De Stichting voert ook een intensief preventiebeleid. De opbrengst van de verkoop van de mondmaskers gaat rechtstreeks naar hun werkingsbudget.

Voor elke inwoner vanaf 7 jaar

De gemeente verdeelt momenteel die mondmaskers samen met een groep vrijwilligers. Elke inwoner geboren in 2013 of vroeger krijgt een mondmasker in de brievenbus. Kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar ontvangen een kindermaat. Kinderen vanaf het eerste middelbaar ontvangen een volwassenmaat.

Niet ieder tegelijk

Momenteel zijn er 3.000 mondmaskers in volwassenmaat toegekomen. Die worden dit weekend bedeeld. De overige mondmaskers in volwassenmaat en alle kindermaten worden volgende donderdag verwacht. Die worden dan zo snel mogelijk bedeeld. Daardoor kan het dus dat je buur al een mondmasker in de bus vond, terwijl dat bij jou nog niet het geval is. Tegen 17 mei zou iedereen een mondmasker moeten ontvangen hebben.

Hoe moet je met je mondmasker omgaan?

Bekijk het in enkele clipjes op onze website.

Geef een reactie