Gebruik de reservelijst van QVAX niet

Landelijk werd gecommuniceerd dat je je vanaf maandag 6 april 2021 kan inschrijven op de reservelijst via het onlineplatform QVAX. Onze Eerstelijnszone Kempenland geeft echter de voorkeur aan de reservelijst die ze zelf opstelden en waarop er ondertussen al meer dan 13.000 inwoners zichzelf registreerden. Jezelf op die lijst zetten doe je hier.

Extra werk en verwarring

“Een tweede lijst zou voor ons veel extra werk betekenen en het zal er voor zorgen dat mensen er niet meer aan uit zullen kunnen” haalt dokter Kris Bayens, voorzitter Eerstelijnszone Kempenland aan.

Inwoners die behoren tot de Eerstelijnszone Kempenland moeten zich dus niet (nogmaals) registreren via QVAX.

“Dit neemt niet weg dat de lijst via QVAX in de gaten zal gehouden worden om zo geen mensen over het hoofd te zien die zich ingeschreven hebben” voegt dokter Kris Bayens hieraan toe.

Ouder dan 18? Registreer je!

Iedereen ouder dan 18 jaar kan zich inschrijven. Wanneer je precies gevaccineerd zal worden, hangt af van de overschotten in het vaccinatiecentrum. Elke dag worden een paar dosissen niet gebruikt door last-minute annuleringen en door no shows. Wanneer een vaccinatiecentrum op het einde van de dag klaargemaakte spuitjes over heeft, kan het mensen op die reservelijst oproepen via e-mail, telefoon of sms (die gegevens worden gevraagd als je je registreert). Bedoeling is dat de opgeroepen mensen dan binnen het uur naar het vaccinatiecentrum kunnen komen voor hun inenting.

Ook die reservelijst werkt volgens leeftijd en gezondheidstoestand

Ook binnen de reservelijst respecteren ze de rangorde die in de vaccinatiecampagne geldt en die gebaseerd is op leeftijd en prioritaire groepen. Je staat dus niet bovenaan de lijst als je je eerder inschrijft.

Houd er rekening mee dat een inschrijving op de reservelijst GEEN garantie biedt dat je ook effectief eerder gevaccineerd zal kunnen worden.

Meer informatie: www.elzkempenland.be

Geef een reactie