bib 100

De bib heeft dit jaar reden om te vieren. Ze blaast namelijk in het najaar maar liefst 100 kaarsjes uit.
Haar eerste leven leidde ze vanaf 1920 als kosteloze volksboekerij in de Kloosterstraat. Door de tijd heen vervelde ze in 1982 tot plaatselijke openbare bibliotheek Ter Marcke. In 2007 ging ze mee op in het nieuwe gemeenschapscentrum De MARc/kT.

Metamorfose in het najaar

Dit jaar verandert ze opnieuw van gedaante. Samen met het ABC-huis, dat eerder al mee de inrichting van Kinderclub De Spetter onder handen nam, wordt de bib de volgende tijd verbouwd tot een sociale ontmoetingsplaats. Er komt ook een zelfuitleenautomaat, zodat je als lezer op je eentje je boeken kan uitlenen, inleveren en verlengen (en desnoods zelfs boetes betalen).

Feest? Zien we nog…

De bibmedewerkers en de Werkgroep Bib dokterden een heel feestprogramma uit. De pandemie zorgde er echter voor dat de voorbereiding van die activiteiten nog weinig zin heeft.
In het najaar pakken we alleszins uit met een herboren bib. Hoe we dat verder feestelijk inkleden, hangt af van de maatregelen die er dan gelden. Maar we houden je hier zeker van op de hoogte in deze nieuwsbrief, op onze website of op onze…

Facebookpagina

Want die hebben we ondertussen ook. Like ze snel, en je leest er wat er bij ons allemaal staat te gebeuren!

Geef een reactie