Burgemeester Frank Wilrycx: ‘De teugels mogen nog niet gevierd worden’

burgemeester

We komen op een scharnierpunt in de bestrijding van het Covid-19-virus. De overheid heeft een gefaseerde versoepeling van de maatregelen aangekondigd. We zetten stilaan de eerste stappen naar de normalisering van ons leven.

Dit is maar mogelijk omdat de bevolking, op enkele uitzonderingen na, zich strikt en gedisciplineerd aan de regels heeft gehouden. Ook na de versoepeling blijft het echter uitermate belangrijk om steeds alle voorschriften na te leven.
De teugels mogen nog niet gevierd worden.

Uit de dagelijkse cijfers en uit concrete bevindingen aan de triagepost aan de sporthal blijkt dat Merksplas voorlopig goed gespaard is gebleven van het virus. Dit komt omdat de meeste mensen hun verantwoordelijkheid opnemen.

Echter uit de politiecijfers blijkt dat ook sommigen hardleers zijn. In onze politiezone (Hoogstraten, Rijkevorsel en Merksplas) zijn intussen een 500-tal PV’s uitgeschreven. Laten we daarom alle inspanningen volhouden en samen langzaam recht kruipen!

De nationale veiligheidsraad heeft ook beslist dat mondmaskers belangrijk zullen worden om uit de crisis te raken. Daarom heeft de gemeente voor iedere inwoner een mondmasker besteld.
Let wel, een mondmasker vervangt de andere maatregelen niet, maar is vooral een bijkomende bescherming op drukke plaatsen.

We krijgen wat meer ruimte. Er worden wat meer buitensporten toegelaten. De scholen gaan mondjesmaat terug van start en onze winkels mogen terug open. Op een hapje en een drankje in onze horecazaken is het wel nog even wachten. De heropstart zal allemaal met de meeste omzichtigheid moeten gebeuren. De scholen zullen de ouders goed briefen en de winkeliers zullen de gepaste maatregelen nemen. En als u uw steentje wil bijdragen: koop lokaal!

Voor de mensen die het moeilijker krijgen met de isolatie en het lang thuiszitten. Denk eraan, er zijn buren, familieleden en andere vrijwilligers die altijd willen helpen. Ook de Welzijnslijn, opgezet door het OCMW, is er voor jullie. Al is het maar om een babbeltje te doen.

Blijf gezond, hou je aan de regels en geniet van de natuur, die stilaan in bloei komt.

Geef een reactie