UPDATE: Maatregelen worden nog verder verscherpt in provincie Antwerpen

Maandag kwam ook de Provinciale Crisiscel Antwerpen opnieuw samen. Omdat de cijfers in onze provincie de hoogte in blijven schieten, besliste de cel onder leiding van gouverneur Cathy Berx om strenge maatregelen in te voeren.

Avondklok

In de hele provincie wordt een avondklok ingesteld. Iedereen moet tussen 23.30 – 06.00 uur thuis zijn, tenzij voor een noodzakelijke verplaatsing.

Alle horeca moet verplicht om 23.00 uur de deuren sluiten.

Openbaar domein = mondmasker op

In de provincie Antwerpen is iedereen boven de 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet kan gerespecteerd worden. Ook wanneer je gaat wandelen, fietsen of sporten moet je een mondmasker dragen.

Het is niet verplicht om je mondmasker thuis te dragen of tijdens het nuttigen van eten en/of drinken.

Telewerk wordt verplicht, tenzij het echt niet anders kan.

Individuele registratie

In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijden gerespecteerd worden. Enkel wanneer de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding is er een uitzondering op deze regel mogelijk. Individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens gedurende 4 weken worden bijgehouden.

In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot maximum 10 personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.

Ook voor markten strengere regels

Ook voor markten gelden nu dezelfde regels als voor winkels. Funshoppen is niet langer toegelaten. Je gaat alleen naar de markt, tenzij je een minderjarige of hulpbehoevend persoon vergezeld. Dit voor een maximum van 30 minuten.

Sport

Individuele contactsport wordt verboden in de hele provincie en voor iedereen.

Personen die ouder zijn dan 18 jaar mogen ook niet langer deelnemen aan ploegsporten.

Nog bijkomende maatregelen in stad Antwerpen en randgemeenten

Fitnesscentra en feestzalen moeten sluiten in de meest getroffen zones. Hier zijn alle evenementen en feesten ten strengste verboden.

Geef een reactie