Het Nationaal Crisiscentrum maakte op 21 april een nieuwe versie van hun vaakgestelde vragen en antwoorden. Enkele dingen werden daarin verduidelijkt:

  • Mensen die onder hetzelfde dak wonen, moeten de social distancingmaatregelen van minimum 1,5 meter niet naleven. Dat geldt nu ook voor mensen die in residentiële voorzieningen verblijven. Bijvoorbeeld voor kleine groepjes kinderen en jongeren met begeleiding uit de jeugdhulpvoorzieningen, als ze in een ‘gezinssituatie’ met begeleiders leven.
  • Dringende herstellingen aan fietsen en auto’s zijn weer mogelijk. Vanaf nu kan je opnieuw terecht bij je garage, bandenwerkplaats, voorruitreparateur of fietshersteller voor dringende herstellingen aan lampen, remmen of wissel van zomer- en winterbanden. Hou er rekening mee dat dat alleen op afspraak kan, en als je social distancingmaatregelen volgt.
  • Jagen en vissen blijven verboden, uitgezonderd in het kader van de bestrijding en bijzondere jacht ter voorkoming van schade aan landbouwgewassen en overpopulatie van bepaalde soorten, na melding bij het Agentschap Natuur en Bos. Verplaatsingen op de openbare weg in dit kader zijn toegestaan. De regels van social distancing moeten worden toegepast.
  • Kinderen van (vermoedelijk) besmette ouders mogen naar de opvang/school gaan zolang ze zelf geen ziektesymptomen vertonen, tenzij de huisarts anders beslist.

Geef een reactie