Provinciebelasting mag je wat later betalen

provinciebelasting

foto: Didier Weemaels

Rond deze tijd verstuurt de provincie Antwerpen haar aanslagbiljet. Normaal moet je binnen de twee maanden 39 euro overschrijven. Door de coronacrisis krijg je twee maanden extra tijd als je financieel in de problemen zou komen.

De provincie stelt ook een aantal kwetsbare groepen (zoals bijv. de rechthebbenden op een verhoogde tegemoetkoming inzake ziekteverzekering) automatisch vrij van provinciale belastingen.

Op je brief staat het anders

Bij de start van de coronacrisis waren de voorbereidingen om de brieven te versturen, al ver gevorderd. Toch gingen de brieven de deur uit, om onnodige extra drukkosten te vermijden.

Maar als je binnenkort je aanslagbiljet in de bus krijgt, moet je dat bedrag niet binnen twee maanden betalen zoals op het aanslagbiljet staat. Doe het wel binnen de vier maanden. Heb je dan nog problemen om te betalen? Maak dan misschien afspraken met de belastingdienst over een afbetalingsplan.

Voor bedrijven

Voor bedrijven gaan de aanslagbiljetten niet voor juni de deur uit. De provincie volgt de situatie op de voet. Ze bekijkt hoe ze verder tegemoet kan komen aan de problemen waar veel ondernemers nu mee geconfronteerd worden.

Alle informatie over de provinciale belastingen kan je lezen op: https://belastingen.provincieantwerpen.be

Geef een reactie