Gisteren pastte provinciegouverneur Cathy Berx pastte een aantal coronamaatregelen aan voor de provincie Antwerpen. Die gelden voor twee weken.

De avondklok wordt een nachtklok. Tussen 1u30 en 5u moet je binnenblijven.

Horecazaken mogen openblijven tot 1u. Je mag voortaan samen met je gezin en 5 vaste contacten aan tafel zitten, met een maximum van 10 personen. Bij die 10 personen zijn ook kinderen jonger dan 12 inbegrepen, behalve kinderen die in een kinderstoel zitten.

Vanaf dat je 12 bent, heb je altijd een mondneusmasker bij op openbare plaatsen in de provincie Antwerpen. Je moét er een dragen op openbare plaatsen en private plaatsen die toegankelijk zijn voor het publiek. Het moet niet langer op plaatsen en/of momenten waarop het risico op overdracht van het virus zo goed als uitgesloten is – als je mensen maar kort of toevallig kruist of passeert.

Telethuiswerk blijft nog altijd de regel, behalve als dat door de activiteit en de functie van medewerkers onevenredig moeilijk of onwenselijk is.

Samenscholingen van meer dan tien personen in de openbare ruimte zijn verboden (kinderen jonger dan 12 meegeteld).

Voortaan mogen er weer professionele cultuurvoorstellingen plaatsvinden volgens strikte coronamaatregelen. Berx had het over ‘kleinschalige kunst- en cultuuractiviteiten’. De lokale veiligheidscel buigt zich daarover.

Cathy Berx: “We zijn er nog niet, maar we geraken er wel, samen en hopelijk ook snel!”

Geef een reactie