Noodopvang paasvakantie in kinderclub De Spetter

de spetter

Ook deze en volgende week, tot en met vrijdag 3 april, blijven de lessen geschorst en voorzien de scholen de opvang zoals de voorbije weken.

De Merksplasse basisscholen, kinderclub De Spetter en het gemeentebestuur zaten samen om de noodopvang tijdens de paasvakantie te bespreken.

Voor wie?

Tijdens de paasvakantie is er opvang voor volgende kinderen:

  • leerlingen van wie de ouder(s) een job in een cruciale sector uitoefenen. De federale overheid stelde een een lijst op van dergelijke beroepen die als toetssteen kan dienen,
  • leerlingen in een kwetsbare thuissituatie, en voor
  • leerlingen in het buitengewoon onderwijs.

Het duurt nog even voor het paasvakantie is. De maatregelen wijzigen snel. Kinderclub De Spetter gaat daarom de ouders van de ingeschreven kinderen later nog informeren over de concrete organisatie.

Hoe inschrijven?

Let op! Alle eerdere inschrijvingen worden geannuleerd.

Ouders die aan de voorwaarden voldoen en gebruik willen maken van de opvang in de paasvakantie schrijven vanaf nu in via I-school.

Heb je nog nooit gebruik gemaakt van kinderclub De Spetter? Neem dan met hen contact op. Ze zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 014 63 94 60 of per mail isabel.vandereycken@merksplas.be

Of scholen na de paasvakantie de lessen weer kunnen opstarten, is nu nog niet duidelijk. Dat zal onder meer afhangen van hoe het virus zich verder gedraagt.

Geef een reactie