Nieuwe maatregelen: “Fors ingrijpen”

strenge maatregelen

Premier Alexander De Croo (Open VLD) kondigt een verstrenging aan van de bestaande coronamaatregelen vanaf vrijdag 9 oktober. Hij roept op om je ‘gezond verstand’ te gebruiken.

“De regels zijn er niet om ons leven lastiger te maken, maar om onszelf, en de mensen die ons na aan het hart liggen, te beschermen,” zei hij.

Nauwe contacten

Tot 9 november moet je je nauwe contacten (per persoon) beperken tot maximum 3 nauwe contacten. Een nauw contact is een contact dichter dan 1,5 meter zonder mondmasker. Die drie moeten de hele maand dezelfde blijven. Mensen uit je gezin moet je daarbij niet meeetellen.

Een etentje thuis?

Thuis mag je maximaal vier personen tegelijk uitnodigen. Het maakt daarbij niet uit hoe groot je gezin is. Je houdt daarbij rekening met de veilige afstand die je moet respecteren. Als dat niet mogelijk is, draag je een mondmasker.

Met de buren op straat?

Als je op straat mensen tegenkomt, mag je daar met maximaal met z’n vieren samenstaan.

Cafés

Vice-premier Vandenbroucke noemt cafés ‘hotspots van besmettingen’. Voortaan mag je op café aan tafel nog met maximaal vier personen samenzitten. Gezinnen met meer dan vier personen vormen daarop een uitzondering.

De cafés moeten verder een maand om 23 uur dicht. Voor restaurants verandert er niets.

Thuiswerken aangeraden

Bedrijven mogen open blijven, maar thuiswerken blijft nog altijd ‘zoveel mogelijk’ aangeraden.

strengere regels corona

Mondmaskers op rond de school

Gouverneur Cathy Berx breidde deze week de mondmaskerplicht uit voor de schoolomgeving. Dat betekent dat je een mondkapje moet dragen in een straal van 200 meter rond de Merksplasse scholen als die openen en sluiten (dus ’s morgens, ’s middags en rond 16 uur).
Dat is ongeveer overal in het eigenlijke centrum van Merksplas, tussen het rondpunt van De Leest aan de vroegere Lidl, het begin van de Bevrijdingsstraat, het kruispunt Witherenstraat/Kloosterstraat en Café Sir Lancelot.

Geef een reactie