Enkel nog noodzakelijke erediensten in de kerken van Merksplas en Zondereigen

Door het stijgende aantal coronabesmettingen in ons land en in onze gemeente, beslisten de parochies van Merksplas en Zondereigen om vanaf zondag 1 november het aantal erediensten zoveel mogelijk te beperken.

Allerheiligen

Op 1 november is de kerk van Merksplas geopend tot 17.00 uur voor een stil gebed. Dat kan ook op de gewone werkdagen.

Enkel nog doopsel, huwelijk en uitvaart

Je kan in de kerk nog wel terecht voor een doopsel, een huwelijk of een uitvaart. Daar mogen wel maximum 40 personen aanwezig zijn.

Terug opstarten met 100 personen

Deze beslissing is voor velen onder ons zwaar om te dragen. Zeker in de periode rond Allerheiligen, waar mensen vaak steun bij elkaar zoeken om overledenen te herdenken. Toch willen onze parochies ook hun duit in het zakje doen, om de curves zo snel mogelijk om te buigen. Daarom is het noodzakelijk om onze sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Ze willen terug opstarten vanaf het moment dat er terug 100 mensen in de kerk aanwezig mogen zijn.

Wel op televisie

Mensen die er nood aan hebben om eucharistie te volgen, kunnen wekelijks terecht op Nederland 2 (NPO2), of tweewekelijks op Eén. De missen, die op televisie live worden uitgezonden, starten telkens om 10.00 uur.

Plande je een dienst in deze periode?

Had je de komende periode een mis vastgelegd? Dan kan deze verplaatst worden naar een latere datum. Neem hiervoor contact op met Pastoor Belmans op 014 63 30 30 of Guido Verhoeven op 014 63 32 80 of via guido.verhoeven4@telenet.be.

Geef een reactie